4 personen
Ingrediënten:
- 200 gr gepureerde aardbeien
- handje losse aardbeien
- 250 ml slagroom
- 4 oreokoekjes
- wat pure chocolade schaafsel
- 2 gelatine blaadjes
- 25 gr suiker
Overige benodigdheden:
- Blender/staafmixer
- 4 glaasjes
Bereiding:
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Doe de gepureerde aardbeien in een pannetje en verwarm deze.
- Doe de gelatine blaadjes hierbij en roer tot de blaadjes zijn opgelost.
- Laat even afkoelen.
- Mix de slagroom met suiker stijf.
- Schep het aardbeienmengsel door de slagroom.
- Doe in de glaasjes een oreokoekje.
- Giet de helft van het mengstel in de glaasjes.
- Doe wat fijngesneden verse aardbeien op het mengsel.
- Doe de rest van het mengsel in de glaasjes.
- Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
- Garneer met verse aardbeien, chocolade schaafsel of evt wat oreo kruimels.
Variatie:
- Je kunt het oreokoekje vervangen door een restje cake of taart biscuit wat je even in een likeurtje hebt gedoopt. Bijvoorbeeld Licor 43, amaretto of limoncello.
- Je kunt ook het mengsel eerst laten opstijven en vervolgens met een spuitzak en spuitmondje in de glaasjes spuiten.