16-24 pers
Ingrediënten:
- 150 gram ongezouten roomboter
- 250 gram suiker
- 2 eetlepels cacao poeder
- 1 ei
- 1 eigeel
- 1 theelepel vanille extract
- rode kleurstof (géén Dr Oetker)
- 160 gram bloem
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 150 gram witte chocolade
Overige benodigdheden:
- brownievorm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in en bekleed evt met bakpapier.
- Smelt de boter en doe dit in een beslagkom.
- Mix hier de suiker en cacaopoeder door. Mix tot dit een glad beslag is.
- Voeg het ei, eigeel en vanille extract toe. Voeg rode kleurstof door, tot het beslag goed rood is.
- Voeg de bloem toe en mix rustig door op een lag stand.
- Voeg evt nog meer rode kleurstof toe indien het beslag niet rood genoeg is.
- Spatel de witte wijn azijn en de grof gehakte witte chocolade in stukken door het beslag.
- Bak de brownie ongeveer 30 minuten.
Variatie:
Doe cream-cheese mengsel op de brownie.