Categorieën
Bakken

Red velvet brownie

16-24 pers

Ingrediënten:

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram suiker
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1 theelepel vanille extract
  • rode kleurstof (géén Dr Oetker)
  • 160 gram bloem
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 150 gram witte chocolade

Overige benodigdheden:

  • brownievorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in en bekleed evt met bakpapier.
  2. Smelt de boter en doe dit in een beslagkom.
  3. Mix hier de suiker en cacaopoeder door. Mix tot dit een glad beslag is.
  4. Voeg het ei, eigeel en vanille extract toe. Voeg rode kleurstof door, tot het beslag goed rood is.
  5. Voeg de bloem toe en mix rustig door op een lag stand.
  6. Voeg evt nog meer rode kleurstof toe indien het beslag niet rood genoeg is.
  7. Spatel de witte wijn azijn en de grof gehakte witte chocolade in stukken door het beslag.
  8. Bak de brownie ongeveer 30 minuten.

Variatie:

Doe cream-cheese mengsel op de brownie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *