Categorieën
Bakken

Krakelingen

Lekkere koekjes met een knapperig suikerlaagje.

16 koekjes

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • half zakje instant gist (3 a 4 gram)
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • halve tl zout
  • 50 ml melk
  • 100 gr gesmolten boter
  • 1 ei
  • 250 gr grove rietsuiker (kristalsuiker of lichtbruine basterdsuiker kan ook)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor (hete lucht) op 190 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar (behalve de rietsuiker).
  3. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur af en doe de melk hierbij. Roer kort.
  4. Doe de inhoud van het pannetje bij de droge ingrediënten.
  5. Kneed kort en voeg dan het ei toe.
  6. Kneed het geheel tot het een niet plakkerig deegje is.
  7. Laat ongeveer 20 minuten rijzen met een theedoek erop.
  8. Druk de lucht uit het deeg, kneed door en verdeel in 16 stukken.
  9. Rol tot lange slierten en rol deze slierten op een bord door de rietsuiker en vouw tot een krakeling.
  10. Doe de krakelingen in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

2 reacties op “Krakelingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *