Categorieën
Bakken

Witte chocolade frambozen cheesecake

Zolang ik al in Leiden woon, probeer ik een witte chocolade frambozen cheesecake te bakken als bij koffietentje Roos aan de Nieuwe Rijn. De lekkerste witte chocolade frambozen cheesecake eet je nogsteeds bij Roos, maar dit recept begint aardig in de buurt te komen.

Gebaseerd op een recept van Rutger Bakt.

10 a 12 puntjes

Ingrediënten bodem:

  • 200 gr spritsen
  • 60 gr boter

Ingrediënten taart:

  • 600 gr roomkaas
  • 2 eieren
  • 100 ml zure room
  • 1,5 tl vanille aroma
  • snufje zout
  • 25 gr bloem
  • 200 gr witte chocolade, in stukjes gehakt
  • Frambozensaus, zie recept
  • Bakspray/boter voor invetten

Overige benodigdheden:

  • Grote ronde springvorm
  • Klein spuitje
  • Sateprikker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Maal de spritsen fijn in de keukenmachine of m.b.v. een deegroller. Doe de boter in een pannetje en roer de koekkruimels hierdoorheen als de boter gesmolten is. Doe dit mengsel in een ingevette bakvorm met bakpapier. En doe dit in de oven voor 12 minuten. Haal de bodem uit de oven en zet de temperatuur op 130 graden onder en bovenwarmte.
  3. Doe de roomkaas, eieren, zure room, vanille aroma, bloem en zout bij elkaar en mix door.
  4. Spatel de witte chocolade erdoorheen.
  5. Doe het mengsel op de bodem en strijk een beetje glad.
  6. Doe trek de frambozensaus op met het spuitje en spuit stipjes in een cirkel op de taart.
  7. Strijk met het puntje van een sateprikker door de stipjes frambozensaus zodat het hartjes worden.
  8. Wat aluminiumfolie onder de springvorm tegen het lekken en doe de taart ongeveer 80 minuten in de oven. Zet de taart 6 uur in de koelkast en serveer met wat frambozensaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *