Categorieën
Bakken

Aardbeien bavarois

4 personen

Ingrediënten:

  • 200 gr gepureerde aardbeien
  • handje losse aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 4 oreokoekjes
  • wat pure chocolade schaafsel
  • 2 gelatine blaadjes
  • 25 gr suiker

Overige benodigdheden:

  • Blender/staafmixer
  • 4 glaasjes

Bereiding:

  1. Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  2. Doe de gepureerde aardbeien in een pannetje en verwarm deze.
  3. Doe de gelatine blaadjes hierbij en roer tot de blaadjes zijn opgelost.
  4. Laat even afkoelen.
  5. Mix de slagroom met suiker stijf.
  6. Schep het aardbeienmengsel door de slagroom.
  7. Doe in de glaasjes een oreokoekje.
  8. Giet de helft van het mengstel in de glaasjes.
  9. Doe wat fijngesneden verse aardbeien op het mengsel.
  10. Doe de rest van het mengsel in de glaasjes.
  11. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  12. Garneer met verse aardbeien, chocolade schaafsel of evt wat oreo kruimels.

Variatie:

  • Je kunt het oreokoekje vervangen door een restje cake of taart biscuit wat je even in een likeurtje hebt gedoopt. Bijvoorbeeld Licor 43, amaretto of limoncello.
  • Je kunt ook het mengsel eerst laten opstijven en vervolgens met een spuitzak en spuitmondje in de glaasjes spuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *