Aantal personen 5 a 6
Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 200 gr mascarpone
- 20 gr suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 120 ml limoncello + een beetje extra om koekjes te dippen
- 1/4e recept cantuccini of 1 zakje cantuccini
- Vers fruit (bijv. frambozen, aardbei, blauwe bessen)
- Evt extra limoncello voor shotjes
Overige benodigdheden:
- 5 a 6 glaasjes
Bereiding:
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Doe de limoncello in een pannetje en verwarm een beetje.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme limoncello. Roer tot de gelatine is opgelost.
- Mix de mascarpone, slagroom en suiker goed luchtig en spatel de limoncello erdoorheen.
- Dip de cantuccini kort in de limoncello en doe ze onderin de glaasjes.
- Doe de limoncello room op de koekjes, evt mbv een spuitzak.
- Doe vers fruit op de room