Categorieën
Bakken

Appeltaart

10 a 12 personen

Ingrediënten:

  • 275 gr boter (kamertemperatuur)
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei (3/4e voor het deeg, 1/4e voor bestrijken)
  • 210 gr witte basterdsuiker
  • 1,5 zakje vanille suiker
  • Snufje zout
  • 6 a 7 appels (jonagold of goudrenet)
  • Kaneel
  • Bloem voor bestuiven

Overige benodigdheden:

  • Kwastje
  • deegroller

Bereiding:

  1. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Meng in een schaal met kaneel.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed door elkaar. Doe het deeg indien nodig even in de koelkast als het erg zacht is.
  4. Bekleed een bakvorm met bakpapier, en maak een bodem met ruim 1/3e van het deeg.
  5. Maak met ruim 1/3e van het deeg een zijkant en maak deze helemaal tot de rand van de springvorm.
  6. Doe de appel in de springvorm. Druk de appel goed aan!
  7. Voeg net zoveel appel toe tot de springvorm goed gevuld is tot de rand.
  8. Maak met het overige deeg een raster aan de bovenkant.
  9. Bestrijk de bovenkant met ei.
  10. Doe de taart ongeveer een uur in de oven.
  11. Laat afkoelen.

Variatie:

  • In plaats van een raster op de bovenkant te vlechten, kun je ook een bovenkant maken door met koekjes uitstekers vormpjes uit te prikken en deze op de taart te leggen. Voeg hiervoor iets meer bloem toe aan je deeg, zodat het iets steviger is en de ‘koekjes’ niet zo uitlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.