Categorieën
Bakken

Witte chocolade pecan blondies

Aantal personen 16-24 personen

Ingrediënten:

  • 100 gr boter
  • 250 gr witte chocolade, grof gehakt
  • 2 eieren
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 135 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 gr pecannoten
  • 1 el kaneel

Overige benodigdheden:

  • Brownievorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet de brownievorm in en bekleed evt met bakpaier
  3. Smelt de boter en 150 gr van de chocolade in een pan.
  4. Meng de eieren, basterdsuiker, vanille extract en zout in een beslagkom en mix dit kort door.
  5. Meng de inhoud van het pannetje langzaam en al mixend door de inhoud van de beslagkom.
  6. Voeg ook de bloem en het bakpoeder toe.
  7. Voeg als alles gemixt is ook de pecannoten en de overgebleven witte chocolade in stukjes gehakt toe.
  8. Doe het blondiebeslag in de bakvorm.
  9. Verspreid de kaneel bovenop het beslag en roer dit met een theelepeltje of sateprikker een beetje door de bovenste laag van het beslag (zodat het niet verbrand).
  10. Bak de blondie 30-35 minuten tot deze mooi goudbruin is. En laat deze vervolgens afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.