2 personen
Ingrediënten ovenschotel:
- 2 mootjes zalm
- 350 gr krieltjes
- 200 gr groene asperges
- 2 schijfjes citroen
- Bakje cherry tomaatjes (ca 150gr)
- Verse peterselie
- Knoflook
Ingrediënten saus:
- Griekse yoghurt
- Mayonaise
- Verse peterselie
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Citroen (sap en geraspt)
Overige benodigdheden:
- Ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden
- Kook de krieltjes bijna gaar
- Doe de krieltjes in een ruime ovenschaal en bestrooi met olijfolie en peper en zout, fijngesneden knoflook en de fijngesneden peterselie.
- Leg de asperges op de aardappeltjes en daarbovenop de zalm.
- Bestrooi met peper en zout en leg een schijfje citroen op elk mootje zalm.
- Bak het geheel af in de oven en maak ondertussen de saus
Saus:
- Meng de Griekse yoghurt en een beetje mayonaise (ongeveer 2:1) met een scheutje olijfolie. (evt in de hakmolen)
- Voeg fijngesneden peterselie toe en een beetje peper en zout.
- Voeg tenslotte een beetje citroensap en rasp toe.
- Meng goed door elkaar en serveer bij de ovenschotel