Categorieën
Koken

Zalm en asperges uit de oven

Het eerste recept wat Seth voor mij maakte tijdens een date.

2 personen

Ingrediënten ovenschotel:

  • 2 mootjes zalm
  • 350 gr krieltjes
  • 200 gr groene asperges
  • 2 schijfjes citroen
  • Bakje cherry tomaatjes (ca 150gr)
  • Verse peterselie
  • Knoflook

Ingrediënten saus:

  • Griekse yoghurt
  • Mayonaise
  • Verse peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Citroen (sap en geraspt)

Overige benodigdheden:

  • Ovenschaal

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden
  • Kook de krieltjes bijna gaar
  • Doe de krieltjes in een ruime ovenschaal en bestrooi met olijfolie en peper en zout, fijngesneden knoflook en de fijngesneden peterselie.
  • Leg de asperges op de aardappeltjes en daarbovenop de zalm.
  • Bestrooi met peper en zout en leg een schijfje citroen op elk mootje zalm.
  • Bak het geheel af in de oven en maak ondertussen de saus

Saus:

  • Meng de Griekse yoghurt en een beetje mayonaise (ongeveer 2:1) met een scheutje olijfolie. (evt in de hakmolen)
  • Voeg fijngesneden peterselie toe en een beetje peper en zout.
  • Voeg tenslotte een beetje citroensap en rasp toe.
  • Meng goed door elkaar en serveer bij de ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *