Categorieën
Bakken

Aardbei cheesecake toetje

No-bake cheesecake in een glaasje.

4 a 5 personen

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 200 gr roomkaas
  • Koekjes (ik gebruikte cantucci, maar kan van alles zijn bijv lange vingers, bitterkoekjes etc)
  • 2 a 3 handjes aardbeien (diepvries of vers) gepureerd
  • 2 gelatine blaadjes
  • 3 el aardbeienjam (zonder stukjes)
  • 15 gr suiker
  • Garnering: vers fruit, evt toefje slagroom
  • Scheutje likeur (bijvoorbeeld licor 43 of limoncello)

Overige benodigdheden:

  • 4 a 5 glaasjes

Bereiding:

  1. Doop de koekjes in de likeur en doe ze in de glaasjes. Ik gebruik 1,5 cantucci per glaasje.
  2. Mix de slagroom, suiker en roomkaas stijf.
  3. Spatel de jam door het roommengsel.
  4. Verdeel dit over de glaasjes, maak het roommengsel mooi glad met een klein lepeltje en zet de glaasjes in de koelkast.
  5. Doe de gelatineblaadjes in koud water.
  6. Doe de gepureerde aardbeien in een pannetje en verwarm een beetje (hoeft niet heet).
  7. Knijp de gelatine blaadjes voorzichtig wat uit en doe ze in het pannetje met aardbeien. Roer tot de gelatine blaadjes gesmolten zijn.
  8. Laat de ergste warmte er even vanaf koelen en giet het mengsel in de glaasjes. (Wacht niet te lang tot je het aardbeienmengsel over de room giet, door de gelatine stijft het op en is het al snel niet meer mooi te gieten.
  9. Garneer met vers fruit.
  10. Laat de glaasjes een paar uur opstijven in de koelkast.

Variatie:

-Vervang de aardbeien en aardbeienjam door frambozen en frambozenjam of andere fruitsmaak.
-Gebruik een stukje van een koekje of wat chocolade schaafsel als garnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *