Categorieën
Bakken

Witte chocolade ganache

Basisrecept voor witte chocolade ganache, te gebruiken voor bijvoorbeeld een dripcake.

Dit recept geeft voldoende ganache voor een drip voor 1 normaal formaat taart.

Ingrediënten:

  • 175 gr witte chocolade
  • 100 ml slagroom
  • klontje roomboter

Bereiding:

  1. Hak de chocolade fijn in kleine stukjes en doe deze in een kom.
  2. Warm de room op in een pannetje op het vuur en schenk deze bij de chocolade als deze goed warm is.
  3. Roer tot de chocolade gesmolten is en voeg een klein klontje boter toe.
  4. Roer goed door tot de ganache de gewenste dikte heeft. Je kunt het ook opnieuw dunner maken door te verwarmen in de oven of au bain-marie.

Variatie:

-Je kunt de drip het makkelijkste kleuren door vast wat kleurstof door de room te roeren.
-De ganache is ook te maken met andere chocolade, dan hoef je iets minder te gebruiken.
-Je kunt de ganache ook gebruiken om een taart mee af te smeren, of bijvoorbeeld voor cakepops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *