Categorieën
Bakken

Brownie caramel

Een brownie op zijn smeuigst: een recept van Laura’s Bakery.

Recept van Laura’s Bakery

Voor 9 a 16 stukjes brownie

Ingrediënten:

  • 60 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 125 gr pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren
  • 1,5 tl vanille aroma
  • 100 gr bloem
  • 20 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • blikje gecondenseerde melk

Overige benodigdheden:

  • Vierkant/rechthoekig bakblik

Bereiding:

  1. Maak dulce de leche door het blikje gecondenseerde melk in een grote pan met water te zetten. Het blikje moet helemaal onder water zijn. Laat het blikje zo 3 uur koken. Controleer steeds of het blikje nog onder water staat. Maak open wanneer afgekoeld.
  2. Smelt de boter en chocolade in een pannetje en voeg alle natte ingrediënten toe en roer goed door.
  3. Laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. Meng de droge ingrediënten en mix hier de afgekoelde natte ingrediënten doorheen.
  6. Vul de bakvorm.
  7. Doe wat klodders van de dolce de leche in de bakvorm en verspreid dit met een sateprikker.
  8. Doe de brownie 25 minuten in de oven met boven en onderwarmte.

Variatie:

-Spatel wat zeezout door de dulce de leche voor caramel-zeezout smaak.
-Vervang de dulce de leche door stukjes stroopwafel, fudge of Oreo koekjes.
– Strooi stukjes witte, melk of pure chocolade over de brownie zodra deze uit de oven komt. Verspreid dit met een spatel of mes als het smelt zodat het een mooie topping vormt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *