Categorieën
Bakken

Lemon curd roomtoetje

Lekker, makkelijk en fris roomtoetje: een recept van mijn moeder.

Recept van Netty

4 a 5 personen

Ingrediënten:

  • Bastogne koekjes (ongeveer 1,5 a 2 per persoon)
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 20 gr suiker
  • lemon curd

Overige benodigdheden:

  • 4 a 5 glaasjes

Bereiding:

  • Verkruimel de Bastogne koekjes in de keukenmachine en verdeel over de glaasjes.
  • Meng de mascarpone, slagroom en suiker en mix deze goed stijf.
  • Verdeel de helft van het mengsel over de glaasjes, evt met behulp van een spuitzak.
  • Verdeel wat lemon curd over de glaasjes. Het mooiste is om het zo te verdelen met een lepeltje, dat je het aan de buitenkant ziet zitten als laagje.
  • Verdeel de rest van de room over de glaasjes.
  • Doe weer wat lemoncurd bovenop de room.
  • Decoreer vlag voor serveren met wat overige Bastogne kruimels.

Variatie:

  • Je kunt het toetje ook zonder de laagjes maken en alleen koekjes-room-lemoncurd doen. Vooral handig bij grotere groepen.
  • Je kunt het toetje eventueel decoreren met wat blauwe bessen of een kwart van een citroenplakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *