Recept van Netty
4 a 5 personen
Ingrediënten:
- Bastogne koekjes (ongeveer 1,5 a 2 per persoon)
- 250 gr mascarpone
- 250 ml slagroom
- 20 gr suiker
- lemon curd
Overige benodigdheden:
- 4 a 5 glaasjes
Bereiding:
- Verkruimel de Bastogne koekjes in de keukenmachine en verdeel over de glaasjes.
- Meng de mascarpone, slagroom en suiker en mix deze goed stijf.
- Verdeel de helft van het mengsel over de glaasjes, evt met behulp van een spuitzak.
- Verdeel wat lemon curd over de glaasjes. Het mooiste is om het zo te verdelen met een lepeltje, dat je het aan de buitenkant ziet zitten als laagje.
- Verdeel de rest van de room over de glaasjes.
- Doe weer wat lemoncurd bovenop de room.
- Decoreer vlag voor serveren met wat overige Bastogne kruimels.
Variatie:
- Je kunt het toetje ook zonder de laagjes maken en alleen koekjes-room-lemoncurd doen. Vooral handig bij grotere groepen.
- Je kunt het toetje eventueel decoreren met wat blauwe bessen of een kwart van een citroenplakje.