Categorieën
Koken

Italiaanse salade

Onze favoriete lunch salade.

2 personen

Ingrediënten salade:

  • 150 gr pasta + 2 tl pesto (minder als je dit niet als avondeten eet)
  • 100 a 150 gr Gemengde sla/ sla met rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • Pijnboompitjes

Ingrediënten dressing:

  • Griekse yoghurt
  • Knoflookpoeder
  • citroen
  • Peper
  • Zout
  • Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Kook de pasta en meng er per persoon een tl pesto doorheen. (De pasta is fijne vulling als je de salade als avondeten eet. Je kunt ook minder of geen pasta doen.
  2. Doe de sla in een kom (bovenop de pasta)
  3. Doe de tomaat en mozzarella er gesneden doorheen
  4. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en strooi ze over de salade
  5. Maak een dressing van Griekse yoghurt, een beetje knoflookpoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg ook een beetje citroensap toe.

Variatie:

  • Strooi parmezaanse kaas over de salade voor wat meer pit
  • Doe wat seranoham door de salade
  • Voeg een eitje toe (vooral lekker als je geen pasta erbij eet)\
  • Vervang de yoghurtsaus door crème de balsamico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *