Categorieën
Koken

Kip kerrie

Nooit meer kip kerrie uit een pakje!

4 personen

Ingrediënten:

  • Rijst
  • 250 ml creme fraiche
  • 3 kippendijen
  • 2 handjes sperzieboontjes
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • Ananas (uit blik of vers)
  • Kerriepoeder
  • Gemberpoeder
  • Peper
  • Zout
  • 2 el maizena

Bereiding:

  1. snijd de kipfilet in stukjes en marineer in een mengsel van olijfolie, kerrie (veel), peper en zout en een beetje gemberpoeder
  2. Verhit de pan met olijfolie erin en bak de ui en de knoflook lichtjes op
  3. Kook de rijst
  4. Voeg de kip toe en kook ondertussen de gesneden boontjes in een aparte pan.
  5. Voeg de paprika toe en bak het geheel goed op tot de kip bijna gaar is
  6. Voeg de creme fraiche toe en een deel van de ananassap gemengd met 2 el maizena. Voeg nog wat extra ananassap toe om het geheel tot een lekkere saus te maken.
  7. Voeg de ananas in blokjes gesneden toe.
  8. Voeg naar smaak de gebruikte kruiden extra toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *