Categorieën
Bakken

Cupcakes

Basisrecept voor cupcakes, gebaseerd op een recept van Nigella Lawson.

12 cupcakes

Ingrediënten:

  • 125 gr boter (kamertemperatuur)
  • 125 gr suiker
  • 2 a 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 3 eetlepels melk (kamertemperatuur)
  • snufje zout

Overige benodigdheden:

  • 12 cupcake papiertjes
  • muffin vorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Mix de boter zacht en voeg de suiker, eieren en vanillearoma toe en mix kort
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel, zout en de melk toe en mix voor een aantal minuten op een hoge stand.
  4. Verdeel het beslag over de cupcakepapiertjes (ongeveer 42 gr per cakeje). Zet de papiertjes met beslag in een muffinblik.
  5. Bak de cakejes voor 18 minuten.
  6. Laat afkoelen op een niet tochtende plek.

Variatie:

-Versier de cakejes met botercreme, marsepein, fondant.
-Vul de cakejes met bijvoorbeeld jam, lemoncurd, advocaat of caramel door na het bakken met een appelboor een stukje uit het midden te halen.
-Doe wat appel en wat kaneel door het beslag.

Gebaseerd op een recept van Nigella Lawson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *