12 cupcakes
Ingrediënten:
- 125 gr boter (kamertemperatuur)
- 125 gr suiker
- 2 a 3 eieren (kamertemperatuur)
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel vanille aroma
- 3 eetlepels melk (kamertemperatuur)
- snufje zout
Overige benodigdheden:
- 12 cupcake papiertjes
- muffin vorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Mix de boter zacht en voeg de suiker, eieren en vanillearoma toe en mix kort
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, zout en de melk toe en mix voor een aantal minuten op een hoge stand.
- Verdeel het beslag over de cupcakepapiertjes (ongeveer 42 gr per cakeje). Zet de papiertjes met beslag in een muffinblik.
- Bak de cakejes voor 18 minuten.
- Laat afkoelen op een niet tochtende plek.
Variatie:
-Versier de cakejes met botercreme, marsepein, fondant.
-Vul de cakejes met bijvoorbeeld jam, lemoncurd, advocaat of caramel door na het bakken met een appelboor een stukje uit het midden te halen.
-Doe wat appel en wat kaneel door het beslag.
Gebaseerd op een recept van Nigella Lawson