Categorieën
Koken

Zalm risotto

Lekker met zowel gerookte zalm als een mootje zalm!

4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gr risotto rijst
  • Gerookte zalm of mootjes zalm, hoeveelheid naar smaak
  • bakje ricotta
  • scheutje witte wijn
  • verse spinazie fijngesneden
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • cherry tomaatjes
  • 1 a 1,5 liter hete groentebuillion in een pan op het vuur.
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan, doe hierin eerst de ui en daarna de knoflook.
  2. Voeg de risottorijst toe als de ui en knoflook glazig zijn. Voeg zo nodig extra olie toe en bak kort aan tot de risotto wat glazig oogt.
  3. Voeg een scheutje wijn toe.
  4. Als dit helemaal is opgenomen, voeg schep voor schep met een soeplepel buillion toe.
  5. Blijf dit herhalen gedurende 20 minuten of tot de risotto gaar is.
  6. Bak in een andere pan de courgette en spinazie gaar.
  7. Als de risotto gaar is, schep je een bakje ricotta en sap van een halve citroen erdoorheen en wat parmezaanse kaas. Voeg ook de zalm toe en gaar dit kort. (Als je mootjes zalm gebruikt, deze eerst voorgaren in de oven/pan). Schep ook de cherry tomaatjes en Italiaanse kruiden erdoor.
  8. Bestrooi voor serveren met wat Parmezaanse kaas.

Variatie:

-Voeg in plaats van het citroensap een paar tl groene pesto toe.
-Doe i.p.v. zalm door de risotto mootjes zalm in de oven en serveer deze er in zijn geheel bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.