ongeveer 40 koekjes
Ingrediënten:
- 250 gr bloem
- 2 eieren
- 100 gr suiker
- 100 gr poedersuiker
- 1/4e tl zout
- 1,5 tl bakpoeder
- Rasp van 1 sinaasappel
- 1 tl vanille extract
- 175 gr amandelen
- 1 losgeklopt ei om de koekjes te bestrijken
- Bloem voor het aanrechtblad
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg vast een bakplaat klaar met bakpapier.
- Doe de ingredienten behalve amandelen, het losgeklopte ei en bloem voor aanrechtblad bij elkaar en kneed tot een goed deeg.
- Voeg de amandelen toe
- Maak vier rollen van het deeg van ongeveer 25-35 cm lang
- Bestrijk met het losgeklopte ei
- Bak de rollen 20 -25 min goudbruin
- Snij ze direct in plakjes van ongeveer een ruime cm dik. (Doe dit direct als ze uit te oven komen, dan zijn ze nog zacht)
- Verlaag de temperatuur naar 130 graden en bak nog ongeveer 20 minuten door.
- Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.