Categorieën
Bakken

Meringue

Ingrediënten:

  • 3 eitwitten
  • 100 gr fijne suiker
  • 90 gr poedersuiker
  • Snufje zout
  • 1 tl citroensap

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Zorg dat je garde en beslagkom perfect vetvrij zijn. Evt dmv citroensap.
  3. Klop het eiwit met het citroensap en het zout op, en voeg tegelijkertijd de suiker beetje bij beetje toe.
  4. Het eitwit is stijf genoeg wanneer je er pieken van kan trekken met je garde of mixer.
  5. Spatel de poedersuiker er voorzichtig doorheen.
  6. Spuit de meringue m.b.v. een spuitzak op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Droog ze gedurende 2 uur in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *