Categorieën
Bakken

Crunchy chocolate chip cookies

12 koeken

Ingrediënten:

  • 170 gr bloem
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 120 gr boter (kamertemperatuur)
  • 100 gr pure chocolade in kleine stukjes gehakt
  • 80 gr melk chocolade in kleine stukjes gehakt
  • 1 tl vanille aroma
  • 1/4e tl bakingsoda
  • Snufje zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de chocoldade bij elkaar en kneed door tot goed gemend. Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te plakkerig is en extra boter als het te droog is.
  3. Kneed zo kort mogelijk. Kneed de chocolade door het deeg.
  4. Maak 12 bolletjes van het deeg en druk deze plat op een met bakpapier beklede pakplaat. Neem flink de ruimte, de koeken worden flink platter en groter in de oven.
  5. Bak de koeken ongeveer 10 minuten af. Laat na het bakken even goed afkoelen zodat de koekjes uitharden.

Variatie:

Seths favoriet: 180 gram extra pure chocolade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.